Image: Family tree showing Hendrik VAN WESSEL - vanwessel.org © 2019

van Wessel ...

Welkom bij vanwessel.org, een genealogische informatiebron voor iedereen met de achternaam VAN WESSEL. Dit is Versie-3.0 aangepast voor mobiel gebruik. De genealogische gegevens zijn bijgewerkt op 28 november 2019. Daarnaast nog was losse informatie over het buurtschap, wat historie en versies van een heraldisch wapen.

We hebben deze website grotendeeld in het engels gehouden, want we hebben aardig wat buitenlandse bezoekers. Daarnaast spreekt het merendeel van de Nederlanders een aardig woordje engels.

Introductie

De genealogie van de familie VAN WESSEL is nu in grote lijnen bekend, maar er valt nog veel te doen. Mijn broer Jan van Wessel is met dit onderzoek begonnen in de 70-er jaren van de vorige eeuw. Hij heeft veel materiaal verzameld en een synopsis is gedeponeerd bij het Centraal Bureau van Genealogie. Jan heeft samen met Marja van Wessel de 'Huizen-groep' verder uitgezocht en in het begin van deze eeuw hebben we de link weten te maken met de grote (katolieke) 'Didam-groep' met behulp van dhr Dikker. Zelf (Cornelis van Wessel) heb ik dit hele proces vanaf het begin met interesse gevolgd. Over de laaste twintig jaar heb ik, voornamelijk met behulp van het Internet, wat bijdragen weten te leveren en natuurlijk ben ik druk geweest met het digitaliseren en beschikbaar stellen van de gegevens op deze website. Mijn bijdragen betreffen voornamelijk aanvulling op de familie namen HOVIUS (moeder), BAKKER en VAN DER LINDEN (beide schoonouders), maar ook nieuwe gegevens over het VAN WESSEL collectief. Daarnaast heb ik wat andere informatie over de naam van Wessel verzameld.

Na het overlijden van Jan (in april 2004) heb ik het beheer van al zijn archiefmateriaal overgenomen en dit staat nu hier in Schotland. Ook al zijn er verschillende websites met VAN WESSEL materiaal, de bron is veelal Jan's werk en afkomstig van deze website die al in 1997 'life' ging maar pas vanaf 2002 onder domein naam (zie webarchive.org). Ik hoop dan ook deze website in de toekomst als een VAN WESSEL 'knooppunt' gezien kan worden.

Up