Image: Family tree showing Hendrik VAN WESSEL - vanwessel.org © 2019

van Wessel (Wapen) ...

Is er een VAN WESSEL familiewapen?

WapenWapenWe weten dat twee 17e eeuwse studenten, Jacobus VAN WESSEL en Johannes VAN WESSEL, gebruik maakten van een wapen (zie links). Zowel Jacobus als Johannes waren afkomstig uit Barneveld en dat brengt ze dicht bij onze 'genealogie'. Ook al zijn het vrijwel zeker familieleden er is nog geen directe link gevonden met bekende lijnen. De wapens zijn vermoedelijk aangenomen wapens en het is niet zeker of deze wapens voor langere tijd in gebruik zijn geweest.]

WapenDit wapen is afkomstig uit het 'Burke's Peerage World Book of Wessels' en heeft verder niets te maken met de VAN WESSEL familie. Deze publicaties waren computer gegenereerde lijsten van publieke informatie samengesteld door Halbert's Family Heritage (USA) en hadden veelal weinig te maken met echte geneologische informatie.

WapenWapenWapenAndere voorgestelde familie wapens zijn dubieus of hebben niets met de familie te maken (zie van Wesele).

Het is natuurlijk mogelijk dat de familie van 'onze 13e eeuwse baron' een wapen gebruikte, maar hierover is ons niets bekend. Er is ook een 17e eeuwse schout uit Scherpenzeel die vrijwel zeker een wapen gebruikte, maar tot op heden zijn hier geen nadere gegevens over.

Wapen

Wapen gemaakt voor Jan Lodewijk VAN WESSEL (2003)

 

StempelWapenWapen

Zegelstempel van Jan Lodewijk VAN WESSEL (1991?) en een wapentje die ik zelf nog wel eens gebruik op drukwerk en een gestileerde versie (niet gebruiken dus)

 

 

Up